Digitale Ambassadører

Digitale AmbassadørerPå billedet ses fra venstre: Efterskoleeleverne Katrine Yde Knudsen og  Alma Quist Yde, ambassadørerne Ida H. Petersen og Emma R.H. Wied og forstander Lynge Korsgaard.

For at være en dannet medborger i dag skal man kende til den digitale verdens mekanismer. Derfor tager vi, de Digitale Ambassadører, på besøg i efterskoleklasser med en tre-timers workshop om, hvordan den digitale verden hænger sammen.

 

Ambassadørerne er unge mellem 18-27 år. De har forskellig baggrund og er fagligt klædt på af professorer, jurister og undervisningseksperter. Den Digitale Ambassadør kommer ud i klasseværelset og underviser i et trygt klasserum, hvor eleverne hverken skal dømmes eller bedømmes. Ambassadøren er ekspert og ved, hvordan den digitale verdens mekanismer er skruet sammen, men eleverne er også eksperter – i deres egne digitale liv. Sammen tager vi samtalen om digitale normer og dilemmaer. Alt, vi underviser i, er baseret på det forskningsbaserede undervisningsmateriale LIKE.

 

De Digitale Ambassadører har været del af projekt Digital (Ud)dannelse på Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet. Projektet har bidraget til at kvalificere indsatsen for at få digital dannelse på dagsordenen hos unge og gennem uddannelse. De Digitale Ambassadører har undervist over 3000 elever. Indsatsen er finansieret af Trygfonden og Carlsbergfondet.

Citat Forstander på efterskole
Citat Digital Ambassadør
Scroll to Top